Potrebno za testo: 300 grama belog brašna, tip 400; 1 mala kašičica soli; oko 100 ml hladne vode (možda i manje); 1 supena kašika ulja.
Potrebno za fil: 400 grama jabuka; 100 grama šećera; malo cimeta (orasi po želji).
Priprema: Prvo se napravi testo za pitu. Od brašna, soli i vode umesite elastično testo koje se kasnije premesi na ravnoj podlozi sa kašikom ulja. Kada dobro umesite testo, formirajte jufku koju ćete ostaviti u plastičnoj činiji, pokriti poklopcem i ostaviti u frižideru na sat vremena (može i preko noći).
Pripremite fil tako što ćete očisitit jabuke, pa ih izrendati i staviti u šerpicu. Dodajte cimet i šećer pa kratko prodinstajte. Dodajte orahe, ali i ne morate.
Izvadite jufku iz frižidera, i na platnenoj krpi razvijte je uz pomoć oklagije i prstiju. Zatim je filujte pa savijte u pleh.
Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Pospite prah šećerom i poslužite kada se prohladi.