Probajte

Torta od pirinča: Starinski dezert koji nestaje u trenu! (RECEPT)

Najukusnija torta od pirinča ikad!

Recepti
Autor:
Torta od pirinča: Starinski dezert koji nestaje u trenu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g pirinča,
  • 8 dl mleka,
  • 1/2 šipke vanile,
  • 180 g šećera,
  • 2 jaja,
  • 4 jabuke,
  • sok od 1/2 limuna,
  • malo džema od kajsija,
  • prženi badem

Priprema:

Prvo skuvati pirinač u vodi, a zatim ga kuvati na umerenoj temperaturi u mleku sa štapićem vanile. Neprestano mešati dok se ne dobije gusta masa.

Ostaviti da se ohladi, dodati umućena žumanca i sneg od belanaca.

Ovu masu sipati u prethodno podmazan i brašnom posut pleh i peći na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.

U međuvremenu očistiti jabuke i iseći ih na kriške.

Jabuke kuvati u 2 dl vode sa 100 g šećera i sokom od limuna, dok ne omekšaju.

Pečenu tortu staviti na tacnu, premazati džemom od kajsija, poređati jabuke i posuti prženim bademom isečenim na komadiće.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs