Sastojci:
- 250 g pirinča,
- 8 dl mleka,
- 1/2 šipke vanile,
- 180 g šećera,
- 2 jaja,
- 4 jabuke,
- sok od 1/2 limuna,
- malo džema od kajsija,
- prženi badem
Priprema:
Prvo skuvati pirinač u vodi, a zatim ga kuvati na umerenoj temperaturi u mleku sa štapićem vanile. Neprestano mešati dok se ne dobije gusta masa.
Ostaviti da se ohladi, dodati umućena žumanca i sneg od belanaca.
Ovu masu sipati u prethodno podmazan i brašnom posut pleh i peći na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.
U međuvremenu očistiti jabuke i iseći ih na kriške.
Jabuke kuvati u 2 dl vode sa 100 g šećera i sokom od limuna, dok ne omekšaju.
Pečenu tortu staviti na tacnu, premazati džemom od kajsija, poređati jabuke i posuti prženim bademom isečenim na komadiće.