Sastojci za preliv:
- Tri kašike maslinovog ulja
- Dve kašike jabukovog sirćeta
- Jedna kašika meda
- Pola kašike senfa
- Četvrtina kašičice soli
- Prstohvat bibera
Priprema: Sve sastojeke stavite u blender i lagano izmiksujte dok ne dobijete kompaktan, srednje gust sos.
Sastojci za salatu:
- Pileći file iseckan na sitne kockice
- Pola kašičice soli
- Četvrtina kašičice crnog bibera
- Četvrtina kašičice mlevene paprike
- Kašika maslinovog ulja
- Jedna kruška isečena na tanke kriške
- Bejbi spanać 80 grama
- Supena kašika sušenih brusnica
- Kašika iseckanih badema (neslanih)
Priprema salate: U veću staklenu činiju sipajte prvo napravljen preliv i ostavite sa strane.
Na dasci za sečenje isitnite piletinu i začinite je solju, biberom i paprikom, a zatim stavite u zagrejan tiganj i pecite piletinu sa obe strane oko četiri minuta, dok ne dobije zlatkastu boju.
U činiju sa prelivom dodajte najpre iseckanu krušku, spanać, brusnice, bademe i na kraju piletinu. Sve dobro promešajte i sjedinite.