Bakina kuhinja

Hleb sa pivom i praškom za pecivo: Krckava kora i meka sredina! (RECEPT)

Ovo morate da probate

Recepti
09:49h Autor:
Hleb sa pivom i praškom za pecivo: Krckava kora i meka sredina! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 450 g brašna, 1 prašak za pecivo 250-300 ml piva, malo soli, 1 kašičica šećera ili meda, 50 ml ulja.

Priprema: Sve sastojke izmešati, a brašno prosejati sa praškom za pecivo. Izraditi glatko testo.

Uzan pleh obložiti pek papirom i oblikovati veknu i staviti u tepsiju. Uključiti rernu na 200 stepeni i peći hleb oko sat vremena.

Pred kraj ga pokriti folijom. Hleb ima malo hrskaviju koru, a unutra je neverovatno mekan.

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs