Sastojci za koru:
Za fil:
- 1 litar mleka
- 18 kašika šećera
- 250 grama margarina
- 350 grama mlevenih oraha
- 200 grama bele čokolade
- 150 grama čokolade za kuvanje
Način pripreme: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca stavimo u sud za mućenje, a žumanca u veći sud. Mikserom mutimo belanca dok ne dobiju potrebnu čvrstinu. Zatim mikserom mutimo žumanca i dodajemo šećer, mleko, brašno i prašak za pecivo.
Kada se sastojci sjedine dodamo izmućena belanca i mešamo varjačom dok se smesa ne sjedini. Testo nanesemo u dva okrugla kalupa za pečenje obložena pek papirom. Pečemo 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pripremamo fil tako što u šerpu sipamo mleko, i dodamo margarin i šećer. Čokoladu za kuvanje i 100 grama bele čokolade izlomimo na parčiće, dodamo u šerpu i mešamo varjačom.
Izvadimo patišpanj iz kalupa i odstranimo papire. Jedan okrugli kalup obložimo aluminijumskom folijom. U šerpu na šporetu dodamo mlevene orahe i promešamo, pa sklonimo sa vatre.
Patišpanje isečemo na po dve jednake kore, tako da se dobiju četiri. Prvu koru stavimo u kalup obložen folijom. Na koru nanesemo dve kutlače vrelog fila. Naizmenično ređamo kore i svaku prelijemo filom, pa i poslednju koru prelijemo filom.
Stavimo kalup u frižider da se torta ohladi. Preostalih 100 grama bele čokolade izlomimo na parčiće i stavimo u šerpicu na šporetu da se rastopi sa malo ulja. Prohlađenu rastopljenu belu čokoladu nanesemo na ohlađenu tortu u kalupu. Odstranimo stranice kalupa i otvorimo foliju.