Uživaćete u svakom zalogaju

Posno jelo na vodi po receptu oca Gavrila: Ukusna i zdrava kombinacija bukovače i krompira!

Idealno jelo za vreme posta od kojeg ćete pucati od zdravlja

Recepti
Autor:
Posno jelo na vodi po receptu oca Gavrila: Ukusna i zdrava kombinacija bukovače i krompira!
Foto: Shutterstock

Sastojci:

300 g bukovače

4 krompira

4 šargarepe

3-4 sveže paprike

sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire)

so

začini po želji

Priprema: Iseckati krompir na kriške, šargarepu na kolutove, svežu papriku na krugove, pečurku bukovaču na parčiće.

Poređati u vatrostalni ili zemljani sud. Posoliti, staviti suvi začin i druge začine po ukusu. Pomešati sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire) sa vodom i preliti preko povrća tako da povrće ogrezne u sosu. Peći u rerni dok voda ne ispari. Prijatno!

Tradicionalno staro jelo: Ovako se sprema posna slana varica! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs