Jednostavna priprema

Mekane, ukusne i neodoljive posne perece: Recept koji ćete želeti da zapišete!

Idealna slana grickalica za vreme posta

Recepti
22:00h Autor:
Mekane, ukusne i neodoljive posne perece: Recept koji ćete želeti da zapišete!
Foto: Profimedia

Sastojci:

800 g brašna

kašičica soli

kašičica šećera

2 šoljice ulja

20 g kvasca

1/2 l mlake vode

susam ili kim

Priprema:

Kvasac potopiti u malo mlake vode, dodati kašičicu šećera i ostaviti da stoji 20 minuta. Nadošli kvasac zamesiti sa 2 šoljice ulja, kašičicom soli, 1/2 l mlake vode i 800 g mekog brašna.

Testo dobro zamesiti dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti testo za perece na toplom mestu da nadođe.

Uzimati po komad testa i praviti perece. Pre prečenja ostaviti ih u plehu pola sata da narastu, posuti susamom (ili kimom, po želji) i peći.

Najukusnije posne mekike: Brzo i meko testo za doručak ili večeru! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs