Sastojci:
glave od više vrsta morske ribe, 5-7 glavica crnog luka, 4-5 šargarepa, posna sitna testenina, koren celera, mlevena paprika, so, nekoliko zrna bibera, celerov i peršunov list, mirođija
Priprema:
Riblje glave skuvati sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.
U drugom sudu propržiti 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove.
Naliti vodom u kojoj s se kuvale glave od ribe, prethodno proceđenom.
Očistiti meso od kostiju i dodati u čorbu.
Posoliti, pobiberiti, a malo mlevene paprike dodati direktno u kipuću čorbu.
Na kraju dodati testeninu, kratko kuvati i skloniti sa vatre.
Posuti seckanim lišćem celera, peršuna i mirođije.
Posna čorba sa knedlama: Čisti telo od masti, jača organizam! (RECEPT)