Naša čitateljka Milica podelila je sa nama fenomenalan recept za baš brzu i ukusnu poslasticu, na koju se ona uvek oslanja kada joj se iznenada najave gosti koji ubrzo stižu!
I nama se recept veoma dopao, pa ga delimo sa vama!
Sastojci: 2 čase kiselog mleka ili gustog jogurta, 1,5 čaša šećera, 2,5 čaše brašna, čaša ulja, 100 g kokosovog brašna, 1 prašak za pecivo + 200 g čokolade za glazuru (može i manje) i još malo kokosa za ukrašavanje.
Priprema: Sve sastojke pomešati da se dobije jednolična smesa, izliti u pleh ili u kalupe za mafine i staviti da se peče na 180 stepeni 15-20 minuta, dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno.
Kad se malo prohladi, odozgo preliti otopljenom čokoladom i posuti malo kokosovog brašna.
Milica ga je pravila i u obliku mafina i zaista izgledaju prelepo.
Probajte i vi, pa nam javite utiske! Čekamo vas!