Ovu poslalsticu možete da naprave od samo tri sastojka i to veoma brzo. Rezultat je kremast i mirisan slatkiš koji će oduševiti sve koje poslužite. Biće vam potrebna jaja, bela čokolada i krem sir. Nema šanse da vam ne uspe i da vam se ne dopadne.
Sastojci:
- 3 jaja
- 120 g bele čokolade
- 120 g neslanog krem sira sobne temperature
Priprema:
Najpre uključite rernu da se greje na 170 stepeni. Odvojite žumanca od belanaca. Neumućena belanca ostavite u frižideru. Izlomite belu čokoladu na komade i topite je na vodenoj pari. Ostavite da se prohladi, a zatim je pomešajte sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi da se čokolada ne bi stegla.Dodajte žumanca i sve izmešajte dok se ne sjedini. Umutite sada posebno belanca dok ne dobijete čvrst sneg. Pomešajte sneg i smesu od žumanca čokolade i sira, ali lagano tako da smesa ostane vazdušasta.
Smesu sipajte u pleh prečnika 15 cm kojim ćete podmazati maslacem, nekoliko puta ga rastresite u plehu kako bi ispustili sav vazduh, i da vam kolač tokom pečenja ne popuca. Pleh položite u veću tepsiju koju ćete napuniti vrelom vodom. Isparavanje vode oko kolača tokom pečenja takođe utiče na njegovu mekoću. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji u rerni još 15 minuta.
Kada se gotov kolač skroz ohladi, ukrasite ga po želji.