Potrebno je:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 150 gr šećera
- 200 gr brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml ulja
- 100 ml mleka
- korica limuna
Za tamnu koricu:
- 2 jaja
- 350 gr brašna
- 100 gr šećera
- 2 pune kašike meda
- 1 kašika kakao
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml mleka
(peći dve kore)
Fil:
- 1/2 l mleka
- 1 vanilin šećer
- 150 gr. šećera
- 5 punih kašika gustina
- 250 gr margarina
Priprema: Za biskvit umutiti 5 jaja sa šećerom, pa dodati brašno, pecivo, ulje, mleko i koricu limuna sve izjednačiti. U pleh staviti pek papir pa umućenu smeu razliti i peći na 200 stepeni C 15 min.
Tamna kora - umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, med, kakao i mleko sve lepo izjednačiti pa ispeći dve korice u istom plehu.
Fil u mleko staviti šećer vanilin šećer staviti na šporet da provri. U činiju razmutiti sa malo hladnoga mleka gustin pa kad mleko provri uliti razmućen gustin i mešati žicom da se ne zgrudva. Staviti da se hladi i povremeno mešati da se ne zgrudva. Margarin umutiti mikserom. Kad se gustin dobro ohladi izmešati ga sa margarinom, tako što se gustin dodaje kašika po kašika u matgarin. Najbolje to radi to mikserom.
Slagati tamna kora/pola fila / biskvit žuti / fil druga polovina / tamna kora / Može glazura čokolade ili prah šećer.