San svake domaćice koja želi da u roku od nekoliko minuta obraduje svoju porodicu je neka brza voćna torta.
Upravo jedna takva naša je preporuka! Mnogo šlaga i mnogo voća - formula je za odličnu laganu poslasticu u kojoj će sviuživati.
Sastojci: 1 konzerva voćnog kompota po izboru, 250 grama šećera u prahu, 250 grama kora za pitu, 2 kesice želatina, 1 kesica šlaga, 100 mililitara ulja, 100 mililitara vode, 500 mililitara slatke pavlake, 200 mililitara mleka.
Priprema: Na radnu površinu stavite 2 kore za pitu i poprskajte uljem. Još 2 puta ponovite ovaj postupak. Pomoću prevrnutog suda za mućenje obeležiti i iseći 4 kružne "kore" za tortu. Po dve staviti u dve tepsije. Peći 15 minuta na 200 stepeni. Kad se ispeku razdvojiti tako da se dobiju 4 kore.
Za to vreme mikserom mutiti vodu, želatin, mleko i šećer u prahu. U drugom sudu mikserom umutiti slatku pavlaku i šlag. Sve pomešati i dodati želatin. Na poslužavnik za tortu staviti prvu koru i filovati četvrtinom fila. Poklopiti drugom korom i namazati filom, pa naneti naneseti voće iz kompota. Ponoviti postupak sa trećom i četvrtom korom, završiti filom i ostaviti tortu da se hladi nekoliko sati.
Odozgo po želji pospite šećerom u prahu ili rendanom čokoladom. Prijatno!
Kolač pun oraha i čokolade: Bezimeni desert niko ne zaboravlja! (RECEPT)