Neverovatno

Kolač pun oraha i čokolade: Bezimeni desert niko ne zaboravlja! (RECEPT)

Nema boljeg deserta od ovog. Potpisujemo!
Recepti
20:20h Autor:
Kolač pun oraha i čokolade: Bezimeni desert niko ne zaboravlja! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Ovaj kolač nema ime jer mu je dovoljan samo ukus. Toliko je pun čokolade, fila i oraha da ga nikad nećete zaboraviti.

Sastojci za testo: 10 belanaca; 250 gr kristal šećera; 220 gr mlevenih oraha; 3 male kašičice brašna.

Sastojci za čokoladni fil: 200 gr tamne čokolade; 250 ml tečne pavlake za šlag.

Preliv: 150 gr mlečne čokolade; 200 ml tečne pavlake za šlag; 1 mala kašičica putera.

Priprema:

Prvo napraviti čokoladni fil. Sitno isjeckati čokoladu, ugrejati do vrenja tečnu pavlaku za šlag, preliti preko čokolade i dobro sjediniti, izmešati da se dobije glatka i sjajna smesa.

Dobro ohladiti u frižideru oko 3 – 4 sata. Belanca miksirati dok se ne dobije srednje čvrsta pena pa polako dodavati sećer uz stalno miksiranje.

Kada se dobije čvrst, sjajan sam lagano umiješati mlevene orahe i brašno. Sipati smesu u veliku tepsiju od rerne u koju je stavljen papir za pečenje.

<\/div>

Peći testo oko 20 – 25 min dok lako ne porumeni po površini. Pečeno testo ohladiti pa ga preseći na tri jednaka dela kraćom stranom (dobiju se tri kore).

Ohlađenu čokoladu izmiksirati penasto i podeliti na dva dela. Prvu koru premazati polovinom fila, staviti drugu koru, premazati drugom polovinom fila, staviti treću koru. Nafilovan kolač staviti u frižider na dva – tri sata.

U međuvremenu otopiti čokoladu u tečnoj pavlaci, dodati kašiku putera, dobro izmešati pa ostaviti na stranu da se preliv ohladi. Tečnim prelivom prelijte ohlađen kolač pa ga vratiti u frižider da preliv očvrsne, najbolje preko noći.

Sledeći dan kolač seći na kocke i posluživati.

<\/div>

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs