Slatko-kiseli zalogaji

Solunske štanglice: Ne peku se, rastapaju se u ustima! (RECEPT)

Savršeno ukusan voćni fil između dve oblande

Recepti
Autor:
Solunske štanglice: Ne peku se, rastapaju se u ustima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 1 kg kiselih jabuka, 4 pomorandže, 2 velike korice oblande, 250 g mlevenih badema, 500 g šećera, 1 limun.

Priprema: U šerpu sipati šećer, isceđeni sok od limuna i pomorandže i ušpinovati. Dodati rendane jabuke i kuvati dok tečnost ne ispari. Dodati mlevene bademe i mešati dok se smesa ne sjedini.

Smesu naneseti na list oblande, razmazati fil i preko staviti drugu oblandu. Pritiskati da se zalepi za fil, pa ostaviti da se ohladi.

Seći štanglice, posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Punjena cvetna pogača: Hleb u koji ćete se zaljubiti na prvi zalogaj! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs