Sastojci:
800 g mladih tikvica, 1 vezica peršuna, 2 kašičice ruzmarina, 8 čenova belog luka, 2 dl maslinovog ulja, 2 dl suncokretovog ulja, 1 dl sirćeta, 15 g belog luka u granulama
Priprema:
Tikvice oprati, ne ljuštiti, odstraniti im krajeve, pa iseći na kolutove. Svaki kolut protrljati sa malo soli, staviti ih na jednu krpu, pa prekriti drugom da se upije tečnost koju će pustiti. Ostaviti da odstoje dvadesetak minuta.
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati tikvice i peći 15-20 minuta.
Za marinadu pomešati seckan list peršuna, ruzmarin, ulje i sirće, pa posoliti i pobiberiti po ukusu (dodati i beli luk u granulama ako volite). Naseckati i beli luk, pa dodati u marinadu.
Pečene tikvice pomešati sa marinadom i ostaviti da odstoje nekoliko sati na hladnom.
Složiti ih u tople tegle, zatvoriti i čuvati na hladnom.
Mešana turšija iz bureta: Kako se priprema najjednostavnija kisela zimnica! (RECEPT)