Probajte i vi!

Domaća pogača: Ko joj može odoleti?! (RECEPT)

Predobra, mekana kao pena, a ukus sjajan

Recepti
Autor:
Domaća pogača: Ko joj može odoleti?! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 600-700 gr brašna ( tip 500 meko)
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 100 gr masti

Priprema: Potopiti kvasac u malo mlake vode i dodati šećer. Kvasac sipati u vanglicu, dodati vodu i mlako mleko, malo brašna i so.

Ostatak brašna zajedno sa pripremljenom smesom zamesiti kao testo.

Proteini u hrani: Ovo su namirnice koje grade čelično zdravlje!

foto: Bakina kuhinja

Pokriti i ostaviti da odstoji 30 minita. Mast mutiti dok ne postane penasta i bela. Kad testo naraste razviti ga u pravougaonik, premazati mašću, pa preklopiti kao za lisnato testo.

Staviti da odstoji oko 15 min, premesiti i ponoviti postupak još tri puta, a

zatim preklopljeno testo staviti u podmazanu tepsiju veličine 24 cm.

Ostaviti da naraste i premazati malo odozgo mašću i peći na 180 stepeni oko 35 min da porumeni.

Prava, starinska poslastica baš kao što su pravile naše bake: Žuti kolač sa višnjama! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Uživajte!

Izvor: (Kod bake u gostima)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs