Oduševiće vas

Kremasta nepečena torta sa jagodama: Osvežavajuća, laka za pripremu a topi se u ustima! (RECEPT)

Poslastica za prave hedoniste!

Recepti
13:50h Autor:
Kremasta nepečena torta sa jagodama: Osvežavajuća, laka za pripremu a topi se u ustima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Osvežavajuća, lagana torta koja se sama topi u ustima! Kombinacija vanile i jagoda je sigurno nepromašiva, a kada se u sve to umešaju piškote, dobija se ukus koji se ne zaboravlja.

Sastojci:

- 2 pakovanja piškota - 1 l mleka - 3 pudinga od vanile - 250 ml slatke pavlake - 200 gr krem sira - 6 kašika šećera

Fil sa jagodama:

- 400 gr jagoda - voda - 5 kašika šećera - puding sa ukusom jagode - 10 gr želatina (1 kesica)

Kolač sa sirom i voćem: Neodoljiv osvežavajući desert! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

Prvo skuvajte puding od vanile, a kada se ohladi u njega pa dodajte slatku pavlaku i umutite. Zatim dodajte krem sir i još malo umutiti. Fil od vanile je gotov!

Jagode iseckati pa u njih dodati 500 ml vode, šećer po želji a onda staviti na šporet da provri. Kuvati 2-3 minuta. Za to vreme puding razmutite sa 200 ml vode, a želatin potopiti u 5 kašika vode.

Jagode možete malo ispasirati kao kada pasirate krompir, a onda ih dodati u puding i mešajte. Pudingu dodajte istopljen želatin i energično promešajte. Da znate, neće se mnogo zgusnuti. Skinite sa šporeta pa ostaviti da se prohladi 5-10 minuta.

Na dno kalupa poređajte piškote potopljenje u mleko. Preko toga filovati sa pola belog (vanila) fila. Ostaviti u frižider 10-ak minuta a onda preliti pola fila od jagode. I nakon toga staviti u frižider 10-15 minuta, a onda preliti ostatak fila od vanile, pa zatim i ostatak fila od jagode.

Ostaviti preko noći, ili bar nekoliko sati u frižideru a onda služiti i uživati u savršenom ukusu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs