Sastojci:
Biskvit:
4 jaja, 200 g šećera, 1 vanilin šećer, 1 bourbon vanilin šećer, 250 g brašna, 1 prstohvat soli, 50 ml ulja, 100 ml mleka, maslac, prezle za kalup
Krem:
6 žumanaca, 200 g šećera, 300 ml mleka, 1 vanilin šećer, 500 ml slatke pavlake, 5 listića želatina, 150 g krem sira, 150 g voća po izboru (najbolje smrznutog), 30 g šećera
Opciono: 50 g šećera u prahu, voće za ukrašavanje, listići sveže nane
Priprema:
Za biskvit, penasto umutite jaja i šećere, dodajte ulje, nastavite da mutite, naizmenično dodajte brašno, prstohvat soli i mleko. Kalup premažite maslacem, pospite prezlama, ulijte testo. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 °C 35-40 minuta, zavisno od rerne, proverite testo čačkalicom.
Pustite da se malo ohladi, izvadite iz kalupa i ostavita da se ohladi. Za krem, prokuvajte smrznuto voće uz dodatak 30 g šećera, usitnite štapnim mikserom, ostavite da se hladi. Potopite listiće želatina u hladnu vodu. Žumanca, šećer, vanilin šećer i mleko umutite na pari.
Kad se krem skuva (ne treba da proključa nikako), sklonite sa vatre, dodajte želatin i umešajte ga, pustite da se krem ohladi. Mikserom penasto razmutite sir i umešajte u krem.
Umutite slatku pavlaku. U krem umešajte voće. Kad se krem ohladi na sobnoj temperaturi lagano umešajte pavlaku. Presecite biskvit, premažite donju koru kremom, poklopite, lagano rukom pritisnite, odložite u frižider da se krem stegne. Pre posluživanja tortu pospite šećerom u prahu, dekorišite svežim voćem i listićima mente.
Prijatno!