Kejk-mus sa piškotama je vrlo lagan desert, ukusan i takođe vrlo lepog izgleda! Predstavljamo vam jednostavan recept za ovu deliciju.
Sastojci:
- 50 g brašna - 50 g šećera - 2 jajeta - 5 ml limunovog soka - 800 g pavlake (38%) - 380 g kondenzovanog mleka - liker - 20 grama želatina - bela čokolada
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite sa limunovim sokom i šećerom dok ne dobijete čvrstu penu. Dodajte lagano žumanca i mutite mikserom. Na kraju dodajte brašno i promešajte sve sastojke. Testo sipajte u konditorski špric za testo i na pleh koji je obložen papirom napravite "štapiće", odnosno piškote. Smanjite temperaturu na 100 stepeni i pecite 25 minuta.
Piškote naređajte na dno kalupa i sa strane. Hladnu pavlaku umutite miskerom. U tankom mlazu dodajte kondenzovano mleko i liker po želji. Želatin rastvorite u 150 ml vode i dodajte u krem. Sipajte smesu u kalup preko piškota i stavite je u frižider dok se u potpunosti ne ohladi i stegne.
Ukrasite desert čokoladnim prelivom, rendanom belom čokoladom ili orasima.