Domaća poslastica

Mus sa piškotama koje sami pečete: Desert koji se topi u ustima a jednostavno pravi! (RECEPT)

Lagana i ukusna poslastica

Recepti
Autor:
Mus sa piškotama koje sami pečete: Desert koji se topi u ustima a jednostavno pravi! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Kejk-mus sa piškotama je vrlo lagan desert, ukusan i takođe vrlo lepog izgleda! Predstavljamo vam jednostavan recept za ovu deliciju.

Sastojci:

- 50 g brašna - 50 g šećera - 2 jajeta - 5 ml limunovog soka - 800 g pavlake (38%) - 380 g kondenzovanog mleka - liker - 20 grama želatina - bela čokolada

foto: Profimedia

Priprema:

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite sa limunovim sokom i šećerom dok ne dobijete čvrstu penu. Dodajte lagano žumanca i mutite mikserom. Na kraju dodajte brašno i promešajte sve sastojke. Testo sipajte u konditorski špric za testo i na pleh koji je obložen papirom napravite "štapiće", odnosno piškote. Smanjite temperaturu na 100 stepeni i pecite 25 minuta.

Piškote naređajte na dno kalupa i sa strane. Hladnu pavlaku umutite miskerom. U tankom mlazu dodajte kondenzovano mleko i liker po želji. Želatin rastvorite u 150 ml vode i dodajte u krem. Sipajte smesu u kalup preko piškota i stavite je u frižider dok se u potpunosti ne ohladi i stegne.

Ukrasite desert čokoladnim prelivom, rendanom belom čokoladom ili orasima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs