KAFANSKI RUČAK

Staro jelo sa juga Srbije: Goveđi rep u sosu! (RECEPT)

Ručak koji će vaša porodica sigurno dugo pamtiti.

Recepti 26.03.2018. - 12:57h Autor: juznasrbija.info
Foto: Profimedia

Juneći ili goveđi rep, karakteristično kafansko jelo, ali rado viđeno i na trpezama širom Srbije.

 

Sve što vam je potrebno je:

 

- 1,5kg junećeg-goveđeg repa
- 1/2kg šargarepe
- 5-6 listova lovora
- 3-4 cela čena belog luka, crni luk 3 glavice
- 5-6 zrna bibera
- 1/2l crnog vina (nije obavezno)
- 250g goveđe supe/može i voda/
- 3-4 kašike ulja
- 1 puna kašika brašna i aleva paprika
- so, mleveni biber

 

Neopisivo dobar krompir sa pavlakom: Sjajan predlog za ručak ili večeru! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

Rep oprati i iseći na komade, ali bolje to prepustite vašem mesaru.

 

Složiti ga u veći sud ili ekspres lonac. dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove, lovorov list, cele čene belog luka, seckani crni luk i zrna bibera.

 

Preliti bujonom od supe ili običnom vodom, ali onda pojačajte začine.

 

Kuvajte na tihoj vatri oko 3 sata, u ekspres loncu samo sat vremena.

 

Na kraju posolite i pobiberite po ukusu, pa mešajući dodajte zapršku.

 

Napravite zapršku kao za pasulj i prelite.

 

Preručite u zemljanu posudu ili pekač i zapecite oko 40 minuta, ali da saft ne ispari.

 

Savet: Najlepše je služiti uz kiseo kupus!

 

Sladak kupus bez mesa: Savršen ručak prepun vitamina! (RECEPT)

foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...