Ovo pikantno slatkasto-ljuto jelo istočnjačkog porekla sjajna je prilika da ljubitelji piletine isprobaju nešto novo.
Naime, kokos i piletina u tajlandskoj su kuhinji sasvim normalna kombinacija!
Sastojci: 4 pileća bataka, 8 pilećih jetrica, 500 ml kokosovog mleka, glavica luka, 2 čena belog luka, 2 čili papričice, 500 ml pileće supe, 2 kašike kokosovog brašna, pola limuna, prstohvat šećera, 400 g pirinča, ulje, so, biber. Priprema: Na ulju ispržiti pileće batake uz dodatak sitno seckanog luka, belog luka i usitnjenih čili papričica. Začiniti solju, prstohvatom šećera, rendanom koricom i sokom od polovine limuna.
Dodati pirinač, preliti kokosovim mlekom i supom (kokosovo brašno prokuvati u mleku i ostaviti da odstoji 30 minuta, pa procediti kroz fino sito). Kuvati na laganoj vatri, oko 20 minuta u napola poklopljenom loncu.
U posebnom tiganju, sa svih strana lepo ispržiti pileće jetrice, koje ste prethodno oprali i isekli na jednake delove. Servirati batake, pirinač, a preko pirinča pileće jetrice. Prijatno!
Marinirana piletina: Mešavina začina i ukus kome niko neće odoleti! (RECEPT)