Za početak, važna napomena: Količina sastojaka zavisi od posuda koje koristite, ali i od ličnog ukusa, pa tako možete potpuno da izbacite bosiljak, uvedete dodatni red kačkavalja, dodate origano... Igrajte se dok ne dobijete savršen ukus baš po vašoj meri!
Sastojci: Sos od paradajza (za bolonjeze), mocarela, bosiljak, testenina (najbolje su dugačke makarone), rendani parzmezan.
Priprema: Makarone kratko prokuvajte, koliko da nisu žive, ali da ostanu tvrde, tako da možete da ih složite. Kasnije će se svakako dodatno termički obraditi.
U veću šolju ili okruglu posudu otpornu na toplotu sipajte 2 kašike sosa od paradajza, preko rasporedite rendanu mocarelu, zatim bosiljak, ponovo mocarelu, pa opet sos, a zatim poređajte uspravno makarone, pa preko njih opet nanesite sos, kao što je prikazano na fotografiji gore.
Na kraju pospite rendanim parmezanom i pecite 15-20 minuta na 200 stepeni.
Poklopite šolju tanjirom naopako, pa okrenite, kako biste savršeno prebacili jelo na tanjir, bez raspadanja.
I pre nego što počnete sa jelom, oduševiće vas sam proces razlivanja kačkavalja i sosa preko makarona kada ih prebacite na tanjir. Savršeno!
(Stil.kurir.rs, Twitter / I Need This Food Tho)