Sastojci: 300-350 g brašna, 20 g kvasca, 200 ml mleka, 2 jaja, 50 g margarina, malo ulja, 1 kašičica šećera, malo soli, limunova korica, 50 gsuvog grožđa, malo džema od kajsija ili krem za punjenje.
Priprema: Rastopiti kvasac u malo mleka, dodati šećer, malo ulja, ostatak mleka, brašno, malo soli i suvo grožđe i zamesiti mekše testo. Ostaviti da malo naraste, pa izdvojti manje loptice, koje treba razviti što tanje, praktično da budu providne, pa ih premazati margarinom i uviti u rolnice.
Oštrim nožem rolnicu raseći po dužini, pa svaku polovinu uviti u krug i stavljati u kalupe za mafine. Odozgo malo premazati žumancetom.
Ostaviti da opet malo porastu, pa peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Pomoću šprica puniti kroasane filom po želji - kremom, džemom... Na kraju posuti prah šećerom.
Po ovom receptu, možete da pravite i slane mafin-kroasane, sa filom po želji, samo u tom slučaju iz testa izbacite suvo grožđe.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)