Ovo je jelo koje se jednostavno mora probati. Priprema je jednostavna, ali ne možete ni zamisliti koliko je ukusno. Ako ne znate sta pripremiti za ručak ili večeru, svakako probajte ovaj zapečeni krompir u pavlaci, koji može biti odličan prilog, ali i kao samostalno jelo uz koje je samo dovoljna sezonska salata.
Potrebno je:
600 gr krompira, 200 gr kisele pavlake, 1 veća glavica luka, 2 zelene paprike, 1 veći paradajz, malo kačkavalja, ulje, 1 kafena kašičica mlevene paprike, malo začina, 4 čena belog luka
Priprema:
Luk iseći na rebra propržiti, dodati isečenu papriku, pa kad se malo prodinsta dodati sečen paradajz i sve zajedno malo izdinstati. Dodati začina.
Krompir obariti malo oko 5-6 minuta pa ga iseći na kocke. Dodati u njega mlevenu papriku začin i seckan beli luk. Dodati malo ulja i kiselu pavlaku i sve izjednačiti. Na dno posude za pečenju staviti malo prženog luka i paprike rasporediti odozgo pola barenog krompira, zatim papriku i krompir. Sve lepo rasporediti pa narendati malo kačkavalja. Peći 30-35 minuta da lepo porumeni. Servirati uz salatu. Krompir je neodoljivo dobar svaki zalogaj je uživanje i praznik za naše nepce.
Prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima