Ako ste ljubitelj mesa ovo je pravi delikates. Mekano meso je praznik za naša nepca, spoj finih mekanih šnicli sa sočnim prelivom i ukusom belog luka oduševiće vas na prvi zalogaj.
Sastojci:
1 par pilećih grudi, 4 čena belog luka, 1 kašika začina, biber, 1 -2 kašike kisele pavlake, malo origana, malo senfa, peršunov list, ulje, 1 mala kašičica brašna
Priprema:
Meso iseći na šnicle i blago izlupati, posuti začinom i belim lukom kao i biberom. Sipati u šerpu, stavite malo ulja i šnicle, dodati malo vode i dinstati dok ne omekšaju.
U činiju staviti jednu do dve kašike pavlake, u to dodati malo senfa i brašno sve dobro izjednačiti i dodati i razmutiti u meso. Probati na ukus ako je potrebno posoliti. Dodati origano i iseckan prešun. Kao prilog ja sam dodala dinstano povrće.
Prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima