Sastojci:
mlinci 300 gr, 2 jaja, 200 gr kisele pavlake, 300 gr belog pilećeg mesa, 100 ml mleka, 100 gr kačkavalja, ulje, suvi začin, so, 100 ml kuvanog paradajza
Priprema:
Pileće meso iseći na tanje šnicle pa ga izlupati, malo posoliti i dodati suvog začina. U tiganj sipati malo ulja i na kratko propržiti pileće šnicle sa jedne i druge strane. Mlince obariti u 1l vode u koju ste dodali kuvan paradajz i malo suvog začina. Bariti ih veoma kratko oko pola minuta i odmah vaditi čim omekšaju.
Razbiti jaja, umutiti, dodati pavlaku, i malo mleka i sve dobro izjednačiti.
Posudu za pečenje malo pouljiti, staviti mlince prvi red, a zatim pileće šnicle a odozgo malo pavlake. Zatim opet mlince pa šnicle, i mlince i pavlake. Na kraju narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni C 30 minuta da lepo porumeni.
Služiti toplo uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima