Nemate ideju šta toplo da spremite za doručak ili večeru, a da bude jako ukusno i fino. Neka to ovaj put budu pica piroške. Zvuči neobično, ali obavezno probajte ove fantastične piroške sa nadevom za picu. Svojim neodoljivim punjenjem, mekoćom i mirisom osvojiće vas već kod prvog zalogaja.
Potrebno je:
300-400 gr brašna
200 ml mleka
2 jaja
1 kašika šećera
malo soli
ulje
Nadev:
150 gr mrvljenog sira
150 gr šunke ili salame
1 jaje
kečap
Priprema:
Rastopiti kvasac sa šećerom u malo mlake vode, dodati jaja i mleko i izmešati, dodati brašno i so i umesiti mekše testo. Ostaviti da malo poraste i razvući za pola centimetra.
Salamu izrendati, sir izdrobiti, dodati jaje i malo origana. Testo iseći na pravougaonike staviti po sredini malo kečapa, salamu i sir i uviti i dobro prstima i sastaviti testo sa svih strana da ne curi.
Ostaviti piroške pokrivene 10-15 minuta i pržiti ih u dubokom ulju. Vaditi na papirne salvete da upije višak masnoće. Odlične su za doručak, večeru ili za druženja.
Uživajte u svakom zalogaju!
Izvor: Kod bake u gostima