Probajte

Zapečeni punjeni krompir iz rerne: Delikates koji će zadovoljiti prave gurmane! (RECEPT)

Evo predloga kako od krompira napraviti pravi gurmanski specijalitet...

Recepti
19:54h Autor:
Zapečeni punjeni krompir iz rerne: Delikates koji će zadovoljiti prave gurmane! (RECEPT)
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Izuzetno jednostavno, ali i jako ukusno jelo koje ćete obožavati. Osim kao prilog, krompir se može poslužiti kao ukusan ručak ili večera ako se pripremi na pravi način. A jedan od takvih načina je zapečeni punjeni krompir u rerni, magičan obrok u kojem će uživati sva čula.

foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 3 veća krompira, 200 g roštiljske kobasice, 100 g suve slanine, 200 g mlevenog mesa, 1 praziluk, 1 crvena paprika, so, biber, začini, 1 kašika kisele pavlake, 1 kašika majoneza, malo senfa, 2 čena belog luka, rendani kačkavalj, ulje.

Priprema: Na malo ulja propržiti suvu slaninu seckanu, i sečenu na krugove kobasicu, dodati mleveno meso, i praziluk kao i zelenu papriku. Sve to dinstati dok tečnost ne ispari. Zatim dodati so, biber, začin i 1 čen belog luka.

foto: Bakina kuhinja

Pavlaku, kačkavalj, majonez senf i jedan čen belog luka dobro izmešati. Krompir možete malo obariti sa ljuskom jedno deset minuta da lakše možete da ga izdubite a i kraće će se peći.

Puniti ga nadevom koji smo izdinstali. Možete odozgo malo staviti rendanog kačkavalja. Staviti krompir u rernu na 200 stepeni oko 40 minuta, zatim ga izvaditi i premazati kašikom mešavine pavlake majoneza, senfa i rendanog kačkavalja, i vratiti ponovo u rernu da lepo porumeni.Ovako pečen krompir je fantastičan zaista pravi delikates.

Prijatno!

Probajte još:

Tajni recept piletine pukovnika Sandersa: Najsočnije meso na svetu! (RECEPT)

Posne ćufte koje ćete obožavati: Zamena za meso je preukusna! (RECEPT)​​​​​​​

Kulinarski hit: Uz ovaj prilog ide i riba i meso, a ukus je neverovatan!​​​​​​​

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs