probajte

Posni rizi-bizi na bakin način: Ukusno jelo prepuno vitamina! (RECEPT)

Ukusno, jeftino i lagano jelo koje se brzo priprema, možemo ga praviti u varijanti sa ili bez mesa

Recepti 12.03.2018. - 10:29h Autor: Bakina kuhinja
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Rizi-bizi ili pirinač sa graškom standardan je prilog raznim jelima sa mesom. Ko voli može da ga sprema kao glavno jelo u danima posta i služi uz salatu.

 

Stastojci: 500g graška, 100g pirinča, 1 glavica crnog luka (može i mladi luk), 2 šargarepe, 2 krompira, ulje, suvi začin, biber, so

 

Uputstvo: Iseckati luk i šargarepu pa propržiti na ulju dodati grašak pa ga malo izdinstati ( dodati šoljicu vode) pa dodati opran i malo obaren pirinač.

 

Dodati suvi začin i naliti još malo vode, poklopiti i ostaviti da se krčka dok ne ispari višak vode.  Naš rizi-bizi je gotov. Uz njega predlažem salatu čorbicu.

 

Prijatno!

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...