Oduševićete se

Krempita lažna, ukus originalan: Gotova za tačno pola sata! (RECEPT)

Mnogi tvrde da lepšu poslasticu nisu nikad jeli

Recepti
Autor:
Krempita lažna, ukus originalan: Gotova za tačno pola sata! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Spoj koji se topi u ustima čine krem od vanile s dodatkom citrusa, pavlake za šlag s belom čokoladom i hrskavo lisnato testo. Verovali ili ne ova torta priprema se za svega 30 minuta.

Ne propustite! Pečene krempite iz rerne: Penasti kolač koji će svima uspeti! (RECEPT)

Sastojci: 250 g lisnatog testa, 3 jaja, 1 l mleka, 8 kašika šećera, 4 kašike gustina, pola kašike ekstrakta vanile, 1 puding od vanile, 100 g bele čokolade, 500 ml slatke pavlake, rendana korica limuna i pomorandže.

Priprema: Razvaljajte lisnato testo na veličinu velikog pravougaonog pleha, stavite ga na papir za pečenje i dobro izbodite viljuškom. U sredini testa isecite krug za centimetar-dva širi od kalupa torte. Krajeve nemojte da pomerate, njih ćete koristiti za posipanje. Pecite 10-15 minuta na 180 stepeni.

Krem napravite tako što ćete umutiti belanca sa kašikom šećera u čvrst sneg. U 2 dl mleka razmutite žumanca, gustin, puding od vanile, ostatak šećera i rendane korice voća. Tu smesu sukuvajte u ostatku mleka.

Dok je još vruće dodajte sneg od belanaca, mešajući laganim pokretima. Krem izlijte na pečeno lisnato testo i sačekajte da se ohladi.

Na ohlađenu smesu namažite umućenu slatku pavlaku u koju ste umešali otopljenu belu čokoladu. Pospite mrvicama od lisnatog testa koje ste dobili od pečenih rubova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs