Obavezno probajte

Pica piroške: Uživaćete u svakom zalogaju ovog fantastičnog jela! (RECEPT)

Svojim neodoljivim punjenjem, mekoćom i mirisom osvojiće vas već kod prvog zalogaja

Recepti
Autor:
Pica piroške: Uživaćete u svakom zalogaju ovog fantastičnog jela! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Nemate ideju šta toplo da spremite za doručak ili večeru, a da bude jako ukusno i fino. Neka to ovaj put budu pica piroške. Zvuči neobično, ali obavezno probajte ove fantastične piroške sa nadevom za picu. Svojim neodoljivim punjenjem, mekoćom i mirisom osvojiće vas već kod prvog zalogaja.

Potrebno je:

300-400 gr brašna

20 gr kvasca

200 ml mleka

2 jaja

1 kašika šećera

malo soli

ulje

Nadev:

150 gr mrvljenog sira

150 gr šunke ili salame

1 jaje

origano

kečap

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom u malo mlake vode, dodati jaja i mleko i izmešati, dodati brašno i so i umesiti mekše testo. Ostaviti da malo poraste i razvući za pola centimetra.

Salamu izrendati, sir izdrobiti, dodati jaje i malo origana. Testo iseći na pravougaonike staviti po sredini malo kečapa, salamu i sir i uviti i dobro prstima i sastaviti testo sa svih strana da ne curi.

Ostaviti piroške pokrivene 10-15 minuta i pržiti ih u dubokom ulju. Vaditi na papirne salvete da upije višak masnoće. Odlične su za doručak, večeru ili za druženja.

Uživajte u svakom zalogaju!

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs