Oduševiće vas

Jota sa suvom slaninom i kobasicom: Bogato jelo na kašiku za hladne dane! (RECEPT)

Idealna kombinacija koja krepi organizam - pasulj ovom jelu daje sitost, a kiseli kupus preko potrebnu energiju i vitamine koji su nam svima u ovom zimskom periodu godine i više nego potrebni. A najbolje od svega je to što se kod pripreme ovog jela obično može skuvati veća količina, pa tako imate ručak i za drugi dan, jer ovo jelo podgrevanjem postaje još bolje i ukusnije

Recepti 05.02.2018. - 11:20h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
200 g pasulja (može iz konzerve)
2 krompira
malo aleve paprike
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
300 g suve slanine
200 g dimljenih kobasica
lovorov list
so biber

 

Celog života ih spremate pogrešno: Kuvar otkriva vrhunsku caku za najukusnije kobasice!

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Pasulj oprati dobro, naseći crni luk, dodati dimljene kobasice i staviti da se kuva. Krompir očistiti, iseći na kocke i njega staviti u drugu šerpu da se kuva. Kupus iseći na rezance, ubaciti u njega suvu slaninu, kašiku masti ili ulja, alevu papriku i lovorov list.

 

Naliti malo vode i staviti da se dinsta oko 40 minuta. Dodati i mleveni biber. Kad se sve skuva i voda ispari, spojiti sve zajedno i izmešati. Dodati seckan beli luk i pustiti da vri još 5-6 minuta. Naš ručak je gotov... Tako je ukusno Probajte...

 

(Izvor: Kod bake u gostima)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs