Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
200 g pasulja (može iz konzerve)
2 krompira
malo aleve paprike
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
300 g suve slanine
200 g dimljenih kobasica
lovorov list
so biber
Celog života ih spremate pogrešno: Kuvar otkriva vrhunsku caku za najukusnije kobasice!

Priprema:
Pasulj oprati dobro, naseći crni luk, dodati dimljene kobasice i staviti da se kuva. Krompir očistiti, iseći na kocke i njega staviti u drugu šerpu da se kuva. Kupus iseći na rezance, ubaciti u njega suvu slaninu, kašiku masti ili ulja, alevu papriku i lovorov list.
Naliti malo vode i staviti da se dinsta oko 40 minuta. Dodati i mleveni biber. Kad se sve skuva i voda ispari, spojiti sve zajedno i izmešati. Dodati seckan beli luk i pustiti da vri još 5-6 minuta. Naš ručak je gotov... Tako je ukusno Probajte...
(Izvor: Kod bake u gostima)