Probajte

Rolat od mesa: Spolja hrskav, unutra savršeno začinjen! (RECEPT)

Rolat od mlevenog mesa, punjen sirom i dimljenim mesom je idealan za nedeljni ručak ili kada vam dođu gosti. Spremite ga dan ranije a pecite kada vam odgovara...

Recepti 07.12.2017. - 20:20h Autor: domacirecepti.net
Foto: Shutterstock

Sastojci: 700 gr mlevenog mesa po izboru, sredina od pola starog hleba, 1 celo jaje, 1 kašika suvog začina, 1/2 kašičice bibera

 

 Punjenje: 250 gr sitnog sira, 200 g dimljenog mesa

 

Priprema: Mlevenom mesu dodati izmrvljenu sredinu starog hleba, jaje, suvi začin i biber, pa rukom sve dobro izmesiti.

 

Otkinuti komad alu folije i premazati je uljem.

 

Staviti svo meso i rukama oblikovati na foliji pravougaonik, otprilike 30 x 25 cm. Ne sme biti previše tanko, da bi se lepo savilo, a ne smete ni previše da istanjite jer će pući.

 

Preko mesa poslažite dimljeno meso, a po sredini stavite sir.

 

Zamotajte u foliju, a u tepsiju dolijte 100 ml vode. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite da se peče 45 minuta.

 

Posle 45 minuta skinite foliju i dopecite još jedno 30 minuta, dok se ne uhvati korica.

 

Rolat od mesa prohladite, pa onda secite.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...