Ne propustite

Najukusnija verzija čuvene markiza torte: Čokoladno kremasto neodoljiva! (FOTO)

Torta koju ćete iznova i iznova praviti
Recepti 30.07.2017. - 15:53h Autor: Stil
Foto: Stil
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 7 jaja
  • 250g putera
  • 250g šećera u prahu
  • 200g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ekstrakta ruma
  • Mleko
  • 2 pakovanja piškota (4 table)
  • 2 kesice šlaga

Svi smo već čuli za čuvenu markiza tortu ali ova je posebna, morate nam verovati na reč. Ovaj recept se prenosi s kolena na koleno, putuje po svetu. Sada dolazi i do vas.

 

Kremasta torta od piškota i voća: Cela porodica će je obožavati

 

Uputstvo:

 

Odvojte od 7 jaja žumanca i belanca. Od belanca umutite sneg i stavite u frižider. U žumanca stavite 250g šećera u prau i dobro umutite. Dodajte ceo puter. Otopite čokoladu, pa dodajte u umućena žumanca i čokoladu. Sipajte u fil jedno 3 kašike ruma da lepo zamiriše, to možete i po soptvenom ukusu, nećete pogrešiti.

 

Kada ste to sve lepo umutili, u tu smesu dodajte i prethodno umućena belanca iz frižidera i na najsporijoj brzini umutite fil.

 

U okruglu činiju standardne velićine (kao za salatu) obložite folijom. U malo ugrejanog mleka, potapajte piškotu po piškotu i ređajte po obodu činije. Kada celu površinu prekrikjete piškotama, izlijte fil i poravnajte. Zatvorite činiju i fil sa piškotama i stavite da se torta stegne. Potrebno je 2-3 sata.

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Izvadite tortu iz frižidera, prevrnite je na veći tanjir. skinite foliju. Umutite šlag od dve kesice šlaga i premažite ili ukrasite tortu po želji.

 

Prijatno!

 

Čudo torta za čudesne trenutke: Neodoljivi spoj pomorandže i čokolade! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...