Uživaćete u svakom zalogaju

Kokos torta sa bananama: Osvežavajuća posna poslastica! (RECEPT)

Uz dodatak karamel krema, ovaj slatkiš biće najbolji dezert koji će vaša porodica obožavati
Recepti 20.03.2016. - 19:08h Autor: posnajela.rs
Foto: Profimedia
  • 40 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1,8 dl kokosovog mleka + 0,6 dl za karamel
  • 250 g kokosovog brašna
  • 180 g brašna
  • 5 manjih zrelih banana
  • 60 g kukuruznog skrobnog brašna
  • 130 g običnog šećera
  • 250 g žutog šećera (za karamel)
  • 1 kašičica rendane kore od limuna
  • 20 g posnog margarina

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji, pomešajte kokosovo mleko sa kokosovim brašnom i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Posnim margarinom podmažite kalup za kolač.

 

2. U drugoj posudi pomešajte obično i kukuruzno skrobno brašno sa običnim šećerom. Potom dodajte mešavinu kokosovog mleka i brašna. U dubokom tanjiru zgnječite banane, pa ih pomešajte sa ostalim sastojcima, dodajte limunovu koru i dobro izmešajte. Testo stavite u podmazani kalup i pecite 50-55 minuta. Gotov kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

 

3. Poslužite uz karamel krem od kokosovog mleka i žutog šećera (250 g šećera ukuvajte sa 60 ml kokosovog mleka dok smesa ne postane kremasta).

 

Kulinarski hit: Uz ovaj prilog ide i riba i meso, a ukus je neverovatan! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...