Glavno jelo

Teleće šnicle u slatkoj pavlaci

Ukus šampinjona u kremastom sosu učiniće ove šnicle nezaboravnim zalogajima
Recepti
14:06h Autor:
Teleće šnicle u slatkoj pavlaci
Foto: Thinkstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 kg telećih šnicli
  • 3 jajeta
  • 4 kašike brašna za pohovanje
  • 700 g seckanih u listiće šampinjona
  • 2 glavice sitno seckanog luka
  • 700 ml slatke pavlake
  • so, biber

1. Šnicle ispohujte. Na ulju propržite luk, dodajte šampinjone, začinite solju i biberom.

2. U podmazan pleh ređajte red šnicli, red fila, sve dok se ne utroši sav materijal. Na kraju nalijte slatkom pavlakom i zapecite.

3. Ovo jelo najčešće se služi s kroketima od krompira.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs