Probajte

Ljutenica od šargarepe

Idealan prilog uz sva zimska jela
Recepti 22.10.2014. - 16:32h Autor: Kurir
Foto: Shutterstok
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 2kg šargarepe
  • 250g ljutih papričica
  • 1 veza peršuna
  • 1 veća glavica belog luka
  • 4 kašike soli
  • 1 kašičica esencije

1. Šargarepu i ljute papričice oprati, očistiti i iseći na kolutove. Beli luk i peršun sitno iseckati, a ulje, so i esenciju promešati u posudi i mešati dok se so skroz ne rastopi.

 

2. Povrće izmešati, staviti ga u tegle i preliti tečnošću. Pripremljenu salatu držati na hladnom i tamnom mestu.

 

3. Salata se može jesti već nakon 10 dana, a idealan je prilog uz zimska jela, poput sarme, podvarka i slično.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...