RUČAK ZA DANAS: Gurmanska pljeskavica po Rašinom receptu - sočna i preukusna

Ukoliko ste željni pravog gurmanskog ukusa, napravite pljesakvicu po Rašinom receptu kojoj nema mane

Recepti
11:08h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Gurmanska pljeskavica po Rašinom receptu - sočna i preukusna
Gurmanska pljeskavica, Foto: Tripod production

Gurmanska pljeskavica je ušla u izbor 100 najboljih jela sveta, a mi vam tom prilikom donosimo recept našeg poznatog kuvara Raše Vlačića za najbolju gurmansku pljeskavicu:

Potrebno:

  • Juneće ćevap meso 150g
  • 1 crni luk
  • Beli luk 1 čen
  • Kačkavalj 30g
  • Slanina 20g
  • Tucana paprika prstohvat
  • 1 somun lepinja
  • Kajmak 1 kašika
  • Peršun prstohvat
Gurmanska pljeskavica, Pljeskavica
foto: Tripod production

Recept: Dobro umesiti juneće ćevap meso. Crni luk, beli luk, kačkavalj i slaninu iseckati sitno na kockice. Dodati tucanu papriku i biber. Sjediniti sve sa junećim ćevap mesom i dobro umesiti. Oblikovati pljeskavicu. Staviti pljeskavicu u zagrejani gril tiganj. U isti tiganj u kojem se prethodno pržila pljeskavica, sipati malo vode, a zatim staviti somun lepinju. Pljeskavicu staviti na somun lepinju. Radi lepše dekoracije, iseći na četvrtine i preko dodati kajmak i svež peršun.

Prijave za novu sezonu najzabavnijeg kulinarskog takmičenja "Majke i snajke" su u toku!

Ukoliko ste ljubitelj dobre zabave, volite da se družite i pevate, a kuvanje sa Sekom i Rašom vam zvuči zanimljivo, postanite i vi deo nove sezone najboljeg kulinarskog formata koji se emituje na Kurir televiziji!

Popunite formular (https://www.kurir.rs/majke-i-snajke) već sad, kuvajte sa Sekom i Rašom - očekuju vas vredne nagrade!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs