KRATER KOLAČ: Pravi se brzo i lako, a izgleda SVEČANO I ZAHTEVNO - savršeno kremast i sunđerast u isto vreme

Krater kolač je veoma jednostavan za pripremu, a odlično se uklapa u želje svih ukućana

Recepti
Autor:
KRATER KOLAČ: Pravi se brzo i lako, a izgleda SVEČANO I ZAHTEVNO - savršeno kremast i sunđerast u isto vreme
Kako se pravi krater kolač?, Foto: Printscreen/youtube/ Recepttura

Subota je dan za pravljenje savršenih kolača, a krater kolač je upravo ono što vam treba. Skuvajte sebi domaću kafu, servirajte kolač i uživajte u slobodnom danu.

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanil šećera
  • 2 kašike kakaoa

Za fil:

  • 8 dl mleka
  • 50 g šećera
  • 2 pudinga od banane

Za preliv:

  • 1 veća čaša kisele pavlake
  • 6 kašika šećera u prahu

Priprema: Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati mleko, ulje, brašno sa praškom za pecivo i kakao. Na kraju ručno umešati sneg od belanaca. Izliti u podmazan i pobrašnjen pleh 30*20cm.

Staviti mleko sa šećerom da provri pa umešati puding. (Ako volite slađe dodajte još šećera kašiku ili dve). Ohladiti dobro. Kašičicon vaditi puding i stavljati na biskvit. Staviti da se peče na 180 stepeni 40 minuta.

Pomešati pavlaku i šećer pa premazati preko kolača i vratiti da se zapeče još 10ak minuta, piše Recepti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs