RUČAK ZA DANAS: Kafanska teleća čorbica, kremasta i puna vitamina i minerala - za oporavak celog tela

Nema ukusnije čorbe od one kafanske, teleće koja krepi celo telo

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Kafanska teleća čorbica, kremasta i puna vitamina i minerala - za oporavak celog tela
Teleća čorba, Foto: Shutterstock

Kad dođu hladni zimski dani najbolje rešenje za ručak je čorba, a najukusnija je ona teleća, kafanska, koja je savršeno kremasta i puna vitamina i minerala.

Sastojci:

  • 500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
  • 1 koren celera
  • 2 krompira
  • 1 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 žumance
  • so
  • biber
  • lorber
  • malo peršunovog lista
    Teleća čorba, Čorba
    foto: Profimedia

Priprema: Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju. Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.

Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode. Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.

Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom. Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs