RUČAK ZA DANAS: Kaneloni sa spanaćem - staro italijansko jelo kojem ni jedan Srbin ne može odoleti

Ukoliko tražite novo jelo da osvežite svoj jelovnik, predlažemo stari italijanski recept za kanelone sa spanaćem

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Kaneloni sa spanaćem - staro italijansko jelo kojem ni jedan Srbin ne može odoleti
Kaneloni sa spanaćem, Foto: Shutterstock

Italijanska kuhinja je veoma primamljiva i poželjna na našim prostorima, stoga ugodite sebi i spremite ovo staro jelo:

Sastojci:

  • 250 g instant kanelona koji se ne kuvaju

Za sos:

  • čen belog luka
  • 125 g mocarele
  • 2 kašike parmezana
  • 440 g pelata

Nadev:

  • 300 g spanaća
  • 1/2 šolje vode
  • 250 g rikote
  • 2 kašike parmezana
  • 1 jaje
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • biber
    Kaneloni
    foto: Shutterstock

Priprema: Spanać kuvajte samo da omekša, procedite ga i, kada se ohladi, sitno iseckajte. Pomešajte spanać sa rikotom, parmezanom, jajima, muskatnim oraščićem i crnim biberom.

Pripremljenom smesom punite kanelone, pa ih poređajte u podmazan vatrostalni sud.

Pomešajte pelat i propasiran beli luk, pa sos prelijte preko kanelona. Pospite mocarelom i parmezanom i pecite 35 minuta na 180 stepeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs