Italijanska kuhinja je veoma primamljiva i poželjna na našim prostorima, stoga ugodite sebi i spremite ovo staro jelo:
Sastojci:
- 250 g instant kanelona koji se ne kuvaju
Za sos:
- čen belog luka
- 125 g mocarele
- 2 kašike parmezana
- 440 g pelata
Nadev:
- 300 g spanaća
- 1/2 šolje vode
- 250 g rikote
- 2 kašike parmezana
- 1 jaje
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- biber
Priprema: Spanać kuvajte samo da omekša, procedite ga i, kada se ohladi, sitno iseckajte. Pomešajte spanać sa rikotom, parmezanom, jajima, muskatnim oraščićem i crnim biberom.
Pripremljenom smesom punite kanelone, pa ih poređajte u podmazan vatrostalni sud.
Pomešajte pelat i propasiran beli luk, pa sos prelijte preko kanelona. Pospite mocarelom i parmezanom i pecite 35 minuta na 180 stepeni.