RUČAK ZA DANAS: Južnjačka posna poparenica - izmešajte vodu, brašno i povrće i dobićete savršen obrok

Ovo divno posno jelo može da posluži i kao ručak i kao doručak - u zavisnosti koliko vremena i strpljenja imate.

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Južnjačka posna poparenica - izmešajte vodu, brašno i povrće i dobićete savršen obrok
Južnjačka posna poparenica, Foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentina mašković

Danas vam predlažemo još jedno divno posno jelo sa Juga Srbije:

Sastojci:

  • 250 grama kukuruznog brašna
  • 150-200 grama oštrog pšeničnog brašna
  • 2 kašičice morske soli,
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1l vode

Nadev:

  • 3 praziluka
  • 3 kisele paprike
  • 500 grama spanaća
  • Ulje, so, biber, beli luk.
  • Margarin ili ulje za premazivanje.

Priprema: U litar vode dodajte so i ulje, sodu bikarbonu. Zatim prosejte kukuruzno brašno i pešnično pa lepo izmutite sve sa vodom. Praziluk iseckajte, kao i paprike iz turšije i sve propržite na malo ulja. Dodajte i spanać pa sve izdinstajte. Ugrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. U tepsiju izlijte smesu od brašna, pa dodajte fil, pa preko prelijte još smese od brašna i sve pecite dok ne dobije zlatnu boju. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs