Ukoliko ste savladali spremanje slatkog kupusa, vreme je da naučite da pravite podvarak sa svežim mesom:
Sastojci:
- 1.3 kg svinjskog vrata u komadu
- 2 srednje glavice kiselog kupusa
- 2 glavice crnog luka
- 200 g suve slanine
- slatka paprika
- Začin: so, biber, mast
Priprema: Iseći meso na krupnije komade. Svaki komad posoliti, staviti suvi začin i slatku papriku. Ispeći meso na 1-2 pune kašike masti. Kada meso dobije lepu boju izvaditi na tanjir. U istu masnoću dodati iseckan crni luk i suvu slaninu. Dinstati dok ne omekša luk. Kada omekša luk dodati iseckan kupus koji smo prethodno oprali u hladnoj vodi. Dinstamo kupus sve dok ne omekša uz povremeno dodavanje vode. Dodamo 1/2 kašičice slatke paprike. Dinstamo oko 1h. U dublji pekač stavimo izdinstani kupus. Preko kupusa stavimo meso ali da delom bude u kupusu kako se ne bi isušilo. Peći poklopljeno oko 1h na 200°C. Posle 1h okrenuti meso i zapeći još oko 20-30min. Uživajte!