RUČAK ZA DANAS: Napravite najukusnije tursko jelo - Golzeme, tople palačinke sa spanaćem

Turska kuhinja je tako ukusna i predstavlja pravi gurmanski događaj. Isprobajte ovo divno jelo, pa nam javite utiske

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Napravite najukusnije tursko jelo - Golzeme, tople palačinke sa spanaćem
Golzeme - toplo tursko jelo, Foto: Shutterstock

Danas vam donosimo novi predlog za ručak, a recept smo pozajmili iz turske kuhinje:

Potrebno:

  • 500 g mekog brašna
  • 10 g svežeg kvasca
  • malo soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 250-300 ml mlake vode

Nadev :

  • 300 g svežeg spanaća
  • 2 glavice mladog crnog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 200 g sira
  • po ukusu soli i bibera
    Golzeme
    foto: Shutterstock

Priprema: Napravite nadev od spanaća, tako što ćete ga oprati i obariti, pa u njega dodati seckan mladi crni luk, malo sira, maslinovo ulje i so i biber. Sve to lepo izmešajte.

Napravite testo za Golzeme tako što ćete pomešati so, kvasac, brašno, a potom dodati mlaku vodu i maslinovo ulje. Umesite testo. Preručite ga na pobrašnjenu površinu pa dobro premesite rukama.

Podelite testo na 6 jufki, svaku lepo rastanjite filujte pa je preklopite kao veće pancerote. Krajeve utapkajte viljuškom kako se ne bi razdvojili i ispustili fil. Ostavite testo da naraste 30 minuta.

Pržiti golzeme u tiganju, prvo s jedne strane, a potom i sa druge. Servirati toplo.

Golzeme
foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs