Danas vam donosimo novi predlog za ručak, a recept smo pozajmili iz turske kuhinje:
Potrebno:
- 500 g mekog brašna
- 10 g svežeg kvasca
- malo soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 250-300 ml mlake vode
Nadev :
- 300 g svežeg spanaća
- 2 glavice mladog crnog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 200 g sira
- po ukusu soli i bibera
Priprema: Napravite nadev od spanaća, tako što ćete ga oprati i obariti, pa u njega dodati seckan mladi crni luk, malo sira, maslinovo ulje i so i biber. Sve to lepo izmešajte.
Napravite testo za Golzeme tako što ćete pomešati so, kvasac, brašno, a potom dodati mlaku vodu i maslinovo ulje. Umesite testo. Preručite ga na pobrašnjenu površinu pa dobro premesite rukama.
Podelite testo na 6 jufki, svaku lepo rastanjite filujte pa je preklopite kao veće pancerote. Krajeve utapkajte viljuškom kako se ne bi razdvojili i ispustili fil. Ostavite testo da naraste 30 minuta.
Pržiti golzeme u tiganju, prvo s jedne strane, a potom i sa druge. Servirati toplo.