Ruska kuhinja zahteva kalorije, zato je idealna za hladne zimske dane:
Potrebno je:
- 2 šargarepe
- 2 glavice luka
- 4 krompira
- glavica kupusa
- 2 cvekle, sve srednje veličine
- paradajz ili limun.
- 500 grama junetine
Začini: peršun, crni biber u zrnu, lovorov list, so.
Priprema: Osnov svake dobre čorbe je bujon. U našem slučaju kuvamo meso dok ne počne da se raspada, zajedno sa krompirom. U tiganju dinstamo luk (iseckan na kockice), šargarepu, cveklu (narendano), paradajz, dodamo so, biber i šećer.
Potom se meso i krompir izvadi, meso iseče na kockice i odstrane kosti, a krompir viljuškom izgenjči i vratimo u bujon, kome ćemo dodati i naseckanu glavicu kupusa na sitne rezance, dva lovorova lista i nekoliko zrna crnog bibera, so. Kuvati 20 minuta. Potom dodati propržen luk, šargarepu, cveklu, paradajz i nacediti pola limuna.
Nakon toga dodati smesi meso. Boršč ostaviti da se kuva još pola sata.
Kod serviranja obavezno dodati sitno naseckan peršun i kašiku kisele pavlake. Uživajte!