RUČAK ZA DANAS: Ruski boršč za jačanje celog tela tokom hladnih dana

Hladno vreme nas je nateralo da se zapitamo šta to Rusi jedu tokom dugih hladnih zima? Zato danas spremamo boršč - tradicionalno rusko jelo

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Ruski boršč za jačanje celog tela tokom hladnih dana
Ruski boršč, Foto: Shutterstock

Ruska kuhinja zahteva kalorije, zato je idealna za hladne zimske dane:

Potrebno je:

  • 2 šargarepe
  • 2 glavice luka
  • 4 krompira
  • glavica kupusa
  • 2 cvekle, sve srednje veličine
  • paradajz ili limun.
  • 500 grama junetine

Začini: peršun, crni biber u zrnu, lovorov list, so.

Priprema: Osnov svake dobre čorbe je bujon. U našem slučaju kuvamo meso dok ne počne da se raspada, zajedno sa krompirom. U tiganju dinstamo luk (iseckan na kockice), šargarepu, cveklu (narendano), paradajz, dodamo so, biber i šećer.

Potom se meso i krompir izvadi, meso iseče na kockice i odstrane kosti, a krompir viljuškom izgenjči i vratimo u bujon, kome ćemo dodati i naseckanu glavicu kupusa na sitne rezance, dva lovorova lista i nekoliko zrna crnog bibera, so. Kuvati 20 minuta. Potom dodati propržen luk, šargarepu, cveklu, paradajz i nacediti pola limuna.

Nakon toga dodati smesi meso. Boršč ostaviti da se kuva još pola sata.

Kod serviranja obavezno dodati sitno naseckan peršun i kašiku kisele pavlake. Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs