Pišinger oblande ili torta bila je nezaobilazni deo svih trpeza u srpskim porodicama krajem prošlog veka. Njen neodoljiv čokoladni ukus svakog osvoji na prvi zalogaj! I uz to, veoma lako se pravi.
Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
- 4 jajeta
- 2 žumanca
- 300 g šećera
- 150 g čokolade
- 300 g maslaca
- 150 g mlevenih badema
- sok od 1/2 limuna
- Glazura:
- 3 kašike vode
- 2 kašike šećera
- 100 g čokolade
- 80 g maslaca
Priprema:
Jaja, žumanca, šećer i čokoladu umutite mešajući na pari. Kad se smesa počne zgušnjavati, sklonite je i ostavite da se prohladi. Penasto umutite maslac i dodajte mu ohlađenu prethodnu smesu, limunov sok i mlevene bademe, koje ste prethodno malo propržili.
Ovim filom premazujte oblande i slažite jednu na drugu, a zatim ih odozgo pritisnite nečim teškim. Ostavite tortu u frižideru da se dobro ohladi, pa prelijte čokoladnom glazurom i pospite seckanim orasima ili bademima.