Spmrenite lazanje na malo drugačiji način, jednako u dobre kao i one po originalnom receptu!
Sastojci:
- 500 gr testenine, listova za lazanje
- 100 ml ulja
- 2 pune kašike brašna
- 500 ml mleka
- so i biber
- 400 ml paradajz soka
- 200 gr kečapa
- začin za picu, mešavina začina ili samo origano
- 400 gr šunkarice, pizza šunke i sličnih isečena na listiće
- 300 gr pizza sira ili nekog lepo topljivog tvrdog sira
- 200 gr svežih šampinjona i
- po želji koja maslina
Priprema:
Zagrejati ulje, pa dodati brašno i pržiti dok ne požuti. Naliti mleko, dodati so i biber pa mešati dok se ne zgusne. Gustine treba da je kao jogurt, ili nijansu redje. U slučaju da nije, dolijte samo malo vode.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Pomešati paradajz sok i kečap, pa dodati mešavinu začina za picu.
Na dno tepsije staviti malo bešamel sosa i poslagati testo. Na testo namazati mešavinu od paradajza, poslagati red šunke, narendati malo sira i šampinjona. Posuti sa malo mešavine začina i preko svuda po malo preliti bešamel sosa.
Ređati tako do kraja, dok se ne utroše svi sastojci.
Za kraj treba da vam ostane testenina odgore, po malo po oba sosa i malo sira. Premazati, posuti sirom i iseckati po želji nekoliko maslina. Posuti začinima.
Prekriti alu folijom i staviti da se peče sat vremena. Posle sat vremena skinuti foliju i zapeći još malo.
Pečene pizza lazanje ostaviti malo da odstoje i prohlade se.
Prijatno!