Jedna od njih je i hladna torta, idealna za vrele letnje dane!
Potrebni sastojci:
- 20 komada keksa
- 250 grama putera
- 1-3 kašike ruma
- 0.5 l mleka
- 300 grama mevenog keksa
- narandža
- 100 grama šećera u prahu
- 3 žumanca
- 100 grama grožđica
- 100 grama čokolade za kuvanje
- dve šlag pene
- 3 ušećerena pupoljka
Priprema:
Na tepsiju ili tacnu kvadratnog oblika stavljati keks umočen u rum pomešan sa mlekom. Formirati podlogu 4×4 ili 4×5.
Prvi krem: Omekšati puter i čokoladu te ih umutiti zajedno. Dodati 100 grama šećera u prahu i 3 žumanca.
Drugi krem: 300 grama mlevenog keksa preliti sa čašom toplog mleka. Dodati isceđenu narandžu, 100 grama grožđica koje su prethodno omekšane u toploj vodi i odvojene od peteljki. Dobro izmešati.
Oba krema sjediniti blenderom, a potom ih naneti na podlogu od keksa. Dodati umućene šlag pene. Ostaviti u frižider da prenoći. Tortu ukrasiti sa 3 ušećerena pupoljka.
Nadamo se da ćete uživati u ukusu, pištite nam utiske!