Možda vam deluje kao neobičan spoj, ali ukus je fantastičan. Osim toga, potrebno vam je svega 20 - ak minuta da napravite ovaj slatkiš. Posebno oni koji vole mak, moraju da je probaju!
Potrebni sastojci:
- 600 ml mleka
- 200g mlevenog maka
- 400g mlevenog keksa
- 150g putera
- 170g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike griza
Glazura:
- 200g slatke pavlake
- 200g crne / bele čokolade
Priprema:
U šerpu sipajte namirnice ovim redosledom - mleko, mak, šećer, vanil šećer, griz i povremeno mešajte, dok se smesa ne zgusne. Potop dodajte puter i kuvajte, dok se potpuno ne rastopi. U tu smesu sipajte mleveni keks i sjedinite tako da dobijete homogenu masu.
Tako napravljen fil stavite u kalup prečnika 22 cm i potom prelite glazurom. Pomešajte slatku pavlaku i mlečnu čokoladu, zagrevati i mešati, dok se ne sjedine.
Zatim preliti tortu i ostaviti je da hladi u frižideru oko 3 sata.