Sezona krofni je u ovom trenutku na samom vrhuncu. Uz one klasične punjene pekmezom ili , pak, čokoladnim filom, možemo pronaći i recepte za razne neobične varijante. A da li ste ih probali sa džin tonikom?
Ukoliko ste ljubitelji ovog kultnog pića, sigurni smo da će vam krofne spremljene na ovaj naćin postati omiljena poslastica!
Same krofne napravite po tradicionalnoj recepturi i možete ih napuniti filom po želji. A posle hlađenja prelivaju se posebnom glazurom od džin tonika.
Potrebni sastojci:
- 10 kašika šećera u prahu
- 4 kašike džina
- 2 kašike tonika
- 4 kašike soka od limuna
Priprema glazure:
Sve sastojke sipajte u posudu i izmutite mikserom. Glazura bi trebalo da bude gusta i lepljiva. Kada se krofne u potpunosti ohlade, stavite ih na tanjir i po svakoj razvucite kašiku glazure.